Leilas filmjölksbröd.
1 FILMJÖLKSLIMPA
- 4 1/2 dl filmjölk
- 1 dl mörk sirap
- 1 dl torkade aprikoser eller fikon
- 1 dl hasselnötter
- 1 dl russin
- 1 dl vetekross
- 1 dl rågkross
- 1 dl havregryn
- 2 1/2 dl grovt rågmjöl
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl krossade linfrön
- 1 dl solrosfrö
- 1 1/2 tsk salt
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 1/2 tsk bikarbonat
- 2 tsk brödkryddor
- Havregryn att strö över innan gräddning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
- Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken.
- Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
- Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar