2014-02-07

Leilas filmjölksbröd.



    1 FILMJÖLKSLIMPA

  •     4 1/2 dl filmjölk
  •     1 dl mörk sirap
  •     1 dl torkade aprikoser eller fikon
  •     1 dl hasselnötter
  •     1 dl russin
  •     1 dl vetekross
  •     1 dl rågkross
  •     1 dl havregryn
  •     2 1/2 dl grovt rågmjöl
  •     3 dl vetemjöl
  •     1 dl krossade linfrön
  •     1 dl solrosfrö
  •     1 1/2 tsk salt
  •     1 1/2 tsk bakpulver
  •     1 1/2 tsk bikarbonat
  •     2 tsk brödkryddor
  •     Havregryn att strö över innan gräddning
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
  3. Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
  5. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar